Ako govorimo o proteinima i zdravoj prehrani, bijelo pileće meso bez kožice je apsolutni heroj! Ali ako se jede bez priloga, može biti malo dosadan obrok... Ako je pržena, pečena ili kuhana piletina dio vaše svakodnevne prehrane, morate imati više recepata za ukusne priloge. Kako ne biste trošili vrijeme na prikupljanje informacija, mi vam donosimo nekoliko odabranih: Salata od mahuna i badema 200 g mahuna (zamrznutih ili svježih) 1 žlica nasjeckanih badema 1 žlica maslinova ulja 2 žlice sitno nasjeckanog ljubičastog luka 1 režanj češnjaka prstohvat soli i papra Skuhajte mahune i tople ih začinite svim sastojcima. Ostavite da se ohladi ili jedite toplo. Kus-kus sa povrćem 1 luk nasjeckan na kockice 1 manja tikvica, narezana na kolutiće 2 mrkve, nasjeckane maslinovo ulje sol papar prstohvat kumina, malo šafrana i peršina Priprema: Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, u posudu za pečenje stavite maslinovo ulje i povrće. Pecite 30-ak minuta. U malu tavu stavite vode ili pilećeg temeljca, kumin i šafran i ostale začine. U vrelu vodu stavite kus kus, isključite vatru i ostavite poklopljeno 5 minuta. Dodajte povrće i nježno promiješate. Salata od krumpira i matovilca nekoliko šaka matovilca ½ kg krumpira malo oraha maslinovo ulje sol i papar 2 žlice vrhnja aceto balsamico malo svježeg sira (ili feta sira, mozzarele) Krumpir skuhajte u slanoj vodi, ogulite, narežite na komade i dodajte sve ostale sastojke jedan po jedan te lagano promiješate.
Odaberite ribu po želji i od nje napravite jednostavan obrok koji će se svidjeti i članovima obitelji koji nisu ljubitelji ribe!
Koju god ribu odabrali, važno je da ona bude svježa.Važno je pritom vidjeti bistre i pune oči, otvori kod škrga su svijetlo ružičasti sa specifičnim mirisom na more, ljuske su priljubljene i ne otpadaju, koža je čvrsta i elastična.
Prije nego započnete sa pripremanjem ovog jednostavnog jela, ribu je potrebno dobro očistiti i filetirati.
Riba u pivskom tijestu
Smjesa za pohanje:
- Radite smjesu kakva se priprema za palačinke (brašno, jaje, sol i šećer) ali umjesto mlijeka koristite svijetlo pivo. Smjesa mora biti malo gušća od one za palačinke kako bi se dobro prilijepila za ribu.
Priprema ribe:
- Ribu očistite, posušite maramicom, posolite i pokapajte limunovim sokom.
Pohanje:
- Na tavu stavite ulje za prženje te pustite da se jako zagrije.
- Svaki komad ribe umočite u smjesu za pohanje te stavite na tavu. Smanjite vatru. Pecite svaku stranu oko 3 minute.
- Izvadite ih na salvete kako bi se upio višak ulja. Servirajte uz prilog po želji!
Comments
Post a Comment